سلامت نیوز: فشار خون پایین همیشه نشانه یک مشکل نیست. اما اگر نشانه های آن را داشته باشید، پزشکتان می تواند این شرایط را تشخیص دهد و علتش را نیز متوجه شود. گیجی و سبک شدن سر هنگام بلند شدن از حالت نشسته یا خوابیده ممکن است نشانه حالتی باشد که به آن افت فشار خون وضعیتی می گویند. طیف گسترده ای از بیماری های اساسی نیز ممکن است باعث بروز چنین نشانه هایی شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از سایت دکتر کرمانی، شناسایی دلیل فشار خون پایین بسیار مهم است تا بتوان راه حل و درمان مناسب را ارائه کرد. پزشک به سابقه دارویی، نگاه، سن، نشانه های خاص، و شرایطی که علائم تحت آن رخ داده نگاه می کند. سپس تست فیزیکی انجام می دهد و ممکن است مرتب فشار خون و نبضتان را چک کند – بعد از چند دقیقه دراز کشیدن، بلافاصله پس از ایستادن، و چند دقیقه پس از اینکه آرام ایستاده اید.

آزمایش های دیگری نیز ممکن است گرفته شود از جمله، ECG ( الکتروکاردیوگرام ) تا ضربان قلب و ریتم آن اندازه گرفته شود، یک اکوکاردیوگرام نیز گرفته می شود. ممکن است تست خون نیز داده شود تا مشخص شود مشکل از کم خونی یا سطح قند خون نباشد.

تست ورزش و یا آزمایش الکتروفیزیولوژی که کمتر معمول است نیز ممکن است کمک کند.

ممکن است آزمون شیب نیز از فرد گرفته شود. در این آزمایش واکنش بدن به تغییر موقعیت ارزیابی می شود. فرد روی یک میز دراز می کشد، و به آن بسته می شود تا نیفتد. سپس میز به حالت قائم در می آید و یک ساعت به همین شکل بیمار باید روی آن دراز بکشد. در طول این یک ساعت فشار خون، ضربان قلب و دیگر نشانه ها ثبت می شود.

درمان های فشار خون پایین چیست؟

برای بسیار از افراد فشار خون مزمن را می توان با رژیم غذایی و تغییرات سبک زندگی به صورت تاثیر گذاری درمان کرد.

بسته به علت علائم، پزشکتان ممکن است به شما بگوید با این تغییرات ساده فشار خونتان را افزایش دهید:

استفاده از برنامه غذایی که نمک بیشتری داشته باشد.
نوشیدن مقدار زیادی مایعات غیر الکلی.
قطع مصرف الکل.
مصرف مایعات بیشتر در آب و هوای گرم و یا زمانی که مبتلا به یک بیماری ویروسی نظیر سرما خوردگی و آنفولانزا شدید.
پزشکتان داروهایی که مصرف می کنید را مورد ارزیابی قرار می دهد تا متوجه شود کدام یک از آنها ممکن است باعث کاهش فشار خون شده باشد.
مرتب ورزش کنید تا فشار خونتان بهبود پیدا کند.
وقتی از حالت خوابیده یا نشسته بلند می شوید مواظب باشید. برای کمک به بهبود گردش خون، قبل از اینکه بلند شوید پا و مچ پای خود را کمی تکان دهید. سپس به آرامی بلند شوید. وقتی از خواب بیدار می شوید مدتی روی لبه تخت یا روی زمین بنشینید و سپس بایستید.
از بلند کردن بارهای سنگین پرهیز کنید.
در دستشویی به خود فشار وارد نکنید.
از قرار گرفتن برای مدت طولانی در معرض آب خودداری کنید. اگر سرتان گیج رفت بنشینید. بهتر است در حمام یک صندلی داشته باشید که در صورت نیاز روی آن بنشینید. برای پیشگیری از آسیب بهتر است از صندلی های مخصوص حمام که لیز نمی خورند استفاده کنید.
برای پرهیز از مشکل فشار خون پایین و کاهش دوره های سرگیجه بعد از وعده های غذایی، سعی کنید وعده های کوچک تر و به فاصله های کمتر میل کنید. مصرف کربوهیدرات را کم کنید. پس از غذا خوردن استراحت کنید. قبل از وعده های غذایی دارویی که باعث کاهش فشار خون می شود استفاده نکنید.

داروهایی برای فشار خون پایین

اگر موارد بالا مشکلتان را کم نکردند پس مجبورید دارو استفاده کنید. داروهایی که در ادامه نام برده می شوند معمولا برای درمان فشار خون پایین به کار گرفته می شوند.

فلودروکورتیزون: فلودروکورتیزون دارویی است که برای درمان بیشتر موارد فشار خون پایین به کار گرفته می شود. این دارو احتباس سدیم توسط کلیه را افزایش می دهد، در نتیجه باعث احتباس مایعات و مقداری تورم می شود، که برای بهبود فشار خون ضروری هستند. اما این احتباس سدیم باعث کاهش پتاسیم نیز می شود. پس زمانی که از فلودروکورتیزون استفاده می کنید باید هر روز به اندازه کافی پتاسیم نیز میل کنید. فلودروکورتیزون هیچ یک از خواص ضد التهابی کورتیزون یا پردنیزون را ندارد و مانند استروئیدهای آنابولیک عضله نمی سازد.

میدودرین: میدودرین گیرنده های کوچک ترین شریان ها و رگ ها را فعال می کند تا فشار خون را افزایش دهد. این دارو برای کمک به افزایش فشار خون در افرادی که افت فشارخون وضعیتی مربوط به اختلال در عملکرد اعصاب دارند استفاده می شود. دربرابر اینکه این دارو چقدر می تواند تاثیر گذار باشد همچنان تحقیقاتی در حال انجام شدن است.

سلامت نیوز: چگونه بفهمیم که فشار خونمان پایین است؟

همه ما شنیده‌ایم که خوردن غذا در آخر شب مضر است. غذا خوردن در این زمان باعث آشفتگی خواب و افزایش وزن می‌شود. اگر هم مواد غذایی اضافی مثل بستنی، پاپ کورن، چیپس و غیره بخورید اوضاع بدتر می‌شود.

آیا شما فقط شام معمولی بدون هیچ گونه مواد غذایی اضافه در آخر شب بخورید باز هم چاق می‌شوید؟

جواب این سئوال مثبت است. کارشناسان در سال‌های اخیر پرده از اطلاعات بسیاری درباره ارتباط بین خواب و چاقی برداشتند و هنوز سوال‌های زیادی بدون جواب مانده است. شواهد زیادی دلالت می‌کنند بر اینکه بدن می‌داند چه ساعتی برای دریافت غذا بیدار شود و چه زمانی به خواب برود و چیزی دریافت نکند. تغذیه بدن در زمان نامناسب باعث برهم خوردن تعادل و توازن بدن می‌شود.

آنزیم‌هایی که در اکسیداسیون اسیدهای چرب درگیرند، شبانه روزی عمل می‌کنند. این آنزیم‌ها می‌دانند چه زمانی باید گلوکز را متابولیزه کنند. پس زمانی که در وقت غیر معمول مثلاً ۱۱:۳۰ شب غذا می‌خورید، در این زمان که باید بر روی خواب تمرکز کنید، اعضای سوخت و سازی بدن مثل کبد فعال می‌شوند اما چون کاملاً آماده فعالیت نبوده و نمی‌توانند با مقدار زیاد مواد غذایی که وارد بدن شده است برخورد کنند، پس به صورت ناقص و ناکارآمد عمل می‌کنند. این فرایند باعث ایجاد مشکلاتی در سطح انسولین و قند خون شده و بدن را به سمت ذخیره چربی سوق می‌دهد.

نتایج تحقیقات نشان می‌دهند، افرادی که به دلایل مختلف زندگی یا شغلی دیر شام می‌خورند یا افرادی که سندروم خوردن شبانه (فردی که دچار سندروم خوردن شبانه است حدود ۲۵ درصد از وعده غذایی را بعد از شام مصرف می‌کند) دارند، نسبت به افرادی که از روی برنامه زمانی منظم شام مصرف می‌کنند، محیط دور کمر و BMI بالاتری دارند.

همچنین بر اساس نتیجه مقاله‌ای که در مجله بین المللی چاقی منتشر شد، زنانی که دیر شام می‌خورند، نسبت به زنانی که زود شام می‌خورند، کربوهیدرات را با سرعت پایین سوخت و ساز کرده، تحمل گلوکز بالاتری دارند و در زمان استراحت کالری کمتری می‌سوزانند.

راه حل چیست؟

برای آغاز از خوردن‌های دیر وقت شبانه پرهیز کنید. انتخاب‌های شبانه معمولاً از غذاهای ناسالم هستند، انواع اسنک‌ها، کلوچه و شیرینی‌جات، اما حتی اگر این انتخاب‌ها سالم هم باشند، مصرف غذا در آخرین وقت شب باعث بروز مشکلاتی در سیستم سوخت و سازی بدن می‌شود. پس ۲ ساعت  قبل از زمان خواب غذا مصرف نکنید.

اما برای برخی روزها که ناچاراً مصرف شام به تعویق می‌افتد، مثلاً بخاطر تعطیلات، کار یا سفر باید وعده آخر روز را سبک انتخاب کنید. بسیاری از مردم گرایش به مصرف صبحانه و نهار سبک و شام سنگین دارند، اما تعادل در وعده‌های غذایی و صرف صبحانه و نهار کامل و شام سبک به کاهش و ثبات وزن کمک خواهد کرد.

طبق نتایج تحقیقات اخیر، گروهی از داروها که در درمان بیماری‌های قلبی، فشار خون بالا، افسردگی، حساسیت‌ها و سرماخوردگی مورد استفاده قرار می‌گیرند، عوارضی را به دنبال دارد که منجر به اختلال شناختی می‌شود.

داروهای «آنتی کلونرژیک» از عملکرد طبیعی انتقال‌دهنده‌های عصبی «استیل کولین» جلوگیری می‌کنند و از این رو قادرند تا حد قابل ملاحظه‌ای علائم بیماری‌های مجاری ادراری، تنفسی و معده‌ای- روده‌ای را کاهش دهند.

محققان مرکز بیماری آلزایمر «ایندیانا» واقع در مدرسه پزشکی دانشگاه «ایندیانا» با مطالعه اسکن مغزی گرفته شده از ۴۵۱ نفر با میانگین سنی ۷۵ سال و ارتباط آن با نتایج به دست آمده از آزمایش‌های عملکردهای شناختی، توانستند اثرات داروهای « آنتی کولینرژیک» را شناسایی کنند.

حدود ۶۰ نفر از افراد شرکت‌کننده در طول مدت تحقیق، حداقل یک ماه از این دارو مصرف کرده بودند و البته هیچ‌گونه علامتی از زوال عقل یا آلزایمر در هیچ کدام از شرکت‌کنندگان مشاهده نشد. محققان دریافتند در افرادی که از این داروها استفاده می‌کنند، ضخامت و حجم مغز در مناطقی که مرتبط به عملکرد شناختی است، به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد. همچنین میزان پردازش گلوکز در مناطقی از مغز که مرتبط با شروع آلزایمر بود، در گروهی که از این داروها مصرف کرده بودند، مشاهده شد.

اما با وجود این، محققان اعلام کرده‌اند که مزایای این قبیل داروها به مراتب از ضررهای آن و احتمال بروز مشکلات شناختی و آلزایمر بیشتر است.

سلامت نیوز: دیابت هم علائم کوتاه‌مدت و هم مشکلات بلندمدت دارد. ماهیت هر دوی این‌ها جدی است. دیابت یک بیماری خودایمنی است که به بالا رفتن سطح قند خون و مقاومت به انسولین منجر می‌شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از سایت بازده، مقاومت به انسولین زمانی رخ می‌دهد که سلول‌های بدن نمی‌توانند به اندازه‌ی کافی انسولین استفاده کنند تا گلوکز جذب کنند. قند خون بالا در کوتاه‌مدت می‌تواند به علائمی منجر شود که در میان آنها می‌توان به سردرد و تاری دید اشاره کرد. مشکلات بلندمدت شامل بیماری‌های کلیوی و قلبی است.

برخی درمان‌های خانگی وجود دارد که می‌تواند هم سطح انسولین را کنترل کند و هم قند خون را تنظیم کند. در ادامه فهرستی از ادویه‌ها آمده‌است که می‌تواند برای این منظور مفید باشد:

دارچین – گفته می‌شود دارچین حساسیت به انسولین را بهبود می‌بخشد (مقاومت به انسولین را کاهش می‌دهد)، سطح قند خون را کاهش می‌دهد، و می‌تواند به کنترل وزن کمک کند. روش‌های متنوع و خوشمزه‌ای برای مصرف دارچین وجود دارد. مثلا می‌توانید آن را در چای یا قهوه‌تان بریزید.

برای آزمایش تاثیر دارچین بر دیابت حداقل ۳ پژوهش بالینی انجام شده‌است. در یک پژوهش، دارچین در قالب کپسول به مدت ۴۰ روز به افراد دیابتی داده‌شد. نتایج این پژوهش مثبت بود. در سطح قند خون ناشتا و کلسترول ال‌دی‌ال (کلسترول بد) شرکت‌کنندگان پژوهش بهبودهایی حاصل شد.

با توجه به این‌که دوز دارچینی که باید مصرف کنید هنوز مشخص نیست، باید دقت کنید یک‌باره مقدار زیادی از آن مصرف نکنید، چون می‌تواند برای معده مشکل ایجاد کند.

شنبلیله – پژوهش روی شنبلیله نیز حاکی از نشانه‌های مثبت است. این پژوهش‌ها نشانه‌دهنده‌ی بهبود قند خون ناشتا و حساسیت به انسولین است.

زنجبیل – زنجبیل ادویه‌ای رایج در غذاهای آسیایی است. این ادویه برای بهبود حساسیت به انسولین، اکسیداسیون، و کلسترول کاربرد دارد. اما این پژوهش در ابتدا روی حیوانات انجام شد. باید پژوهش بیش‌تری روی انسان‌ها انجام شود تا اثرات آن روی دیابت قطعی شود.

زردچوبه – زردچوبه را می‌توان هم به صورت پودر تهیه کرد و هم به صورت ریشه خریداری کرد. این ادویه سال‌ها است که به عنوان داروی گیاهی ضدعفونی‌کننده و ضدالتهاب در آسیا استفاده می‌شود. تاکنون در رابطه با این ادویه هیچ پژوهش بلندمدتی روی بیماران دیابتی انجام نشده‌است. با این حال، پژوهش‌هایی که انجام شده‌است نشان می‌دهد زردچوبه بسیاری از علائم التهابی را که در دیابت بیش از حد فعال است، کاهش می‌دهد. هم‌چنین برای واکنش نشان دادن به انسولین مفید است.

جینسنگ – جینسنگ می‌تواند به تنظیم قند خون‌تان کمک کند. هم‌چنین می‌تواند برای حساسیت به انسولین مفید باشد. جینسنگ هزاران سال است که در طب شرقی استفاده می‌شود.

مریم گلی – مریم گلی را می‌توان به صورت دمنوش مصرف کرد که بسیار خوش طعم است. این دمنوش می‌تواند برای تنظیم قند خون و سطح انسولین مفید باشد. هم‌چنین می‌تواند به عملکرد کبد کمک کند.

چای سبز – پلی فنول موجود در چای سبز یک آنتی‌اکسیدان موثر است. هم‌چنین برای تنظیم ترشح قند خون و کنترل سطح انسولین مفید است. این چای برای تمدد اعصاب یا مصرف قبل از هر وعده‌ی غذایی یک نوشیدنی عالی است.

از آن‌جا که ممکن است استفاده از این ادویه‌ها در رژیم غذایی روزانه‌تان دشوار باشد، شاید ایده‌ی خوبی باشد که مصرف غذایی را با مصرف مکمل‌ها ترکیب کنید. درحال‌حاضر، باید درباره‌ی مقداری که این ادویه‌ها را در غذاها مصرف می‌کنید یا به عنوان مکمل دریافت می‌کنید، احتیاط کنید.

پیش دیابت شرایطی است که سطح قند خون‌تان بالا می‌رود، اما به قدری بالا نیست که بتوان دیابت را به‌طور کامل تشخیص داد. توصیه می‌شود با برخی ادویه‌های فهرست بالا یک پرهیز غذایی را آغاز کنید تا قبل از این‌که از مرز دیابت بگذرید، بتوانید روی سطح قند خون‌تان کنترل داشته‌باشید. افزودن این ادویه‌ها به دستور پخت غذاها یا مصرف آنها به صورت دمنوش می‌تواند طعم خوبی داشته‌باشد.

با اینکه بیماری‌های قلبی در سطح جهان شایع هستند و آمار آن رو‌به‌افزایش است، اما هنوز هم برای خیلی‌ها اولین علامت ابتلا به بیماری‌های قلبی، مرگ ناگهانی بر اثر بیماری قلبی یا حمله قلبی است.
نشانه عجیب شروع مشکلات قلبیبه گزارش مشرق، گروهی از محققان مجموعه‌ای از علامت‌های عجیب‌وغریب نشان‌دهنده بیماری قلبی را در سال‌های آتی زندگی را پیش‌بینی کرده‌اند.

یکی از مطالعات نشان داده اگر دهانتان بوی بدی می‌دهد، قلب شما نیز ممکن است با این مشکل درگیر باشد.

خوشبختانه با درمان کردن بوی بد دهان، خطر مشکلات قلبی نیز کاهش پیدا می‌کند.خمیازه مطلوب، سطح اکسیژن را در خون بیشتر و مغز را خنک می‌کند.

اما خمیازه کشیدن مداوم در حین ورزش کردن می‌تواند نشانه‌ای باشد مبنی‌بر اینکه مکانیسم‌های خنک‌کنندگی بدن به‌ درستی فعالیت نمی‌کنند.

پرسش و پاسخ متداول بیماران
این صفحه جهت مطرح نمودن پرسش بیماران گرامی است، کارشناسان ما پس از تایید نظرات به آنها پاسخ خواهند داد.

پرسش:رای اندازه گیری سطح دارویی چه زمانی مناسب است ؟
پاسخ: نمونه گیری بایستی در ساعت دریافت دارو و قبل از مصرف آن انجام شود.یعنی اگر داروی خود را در ساعت هشت صبح میل میکنید،بایستی قبل از هشت در حضور داشته و داروی خود را همراه داشته باشید که بلافاصله پس از نمونه گیری میل کنید.

پرسش: آیا آزمایشات بایستی صبح انجام شوند؟
پاسخ: خیر.برخی آزمایشات مانند کورتیزول و ACTH بایستی صبح انجام شوند.برخی مانند آهن بهتر است صبح باشد.در سایر موارد در صورتیکه سایر شرایط رعایت شوند،در هر ساعتی می توانند انجام شوند.

پرسش: برای کودکان و نوزادان چه مدت ناشتایی لازم است؟
پاسخ: کودکان و نوزادان معمولا آزمایش چربی ندارند و ناشتایی شبانه برای کودکان و پنج تا شش ساعت برای نوزادان کافی است.

پرسش: آیا برای کلیه تست های آزمایشگاهی ناشتا بودن الزامی است؟
پاسخ: خیر.قند وچربی ها مهم ترین تست هایی هستند که نیاز به ناشتایی دارند.

پرسش: آیا دارو هم جزو ناشتایی محسوب می شود؟
پاسخ: بهیچوجه داروی خود را قطع نکنید مگر با نظر پزشک معالج.

پرسش: ناشتایی یعنی چه و شامل چه موادی می شود؟
پاسخ: ناشتایی یعنی عدم استفاده از مواد غذایی بمدت مشخص که معمولا دوازده تا چهارده ساعت است .مصرف آب اشکالی ندارد و حتی مفید هم هست.

 تاثیر قهوه بر کاهش اشتها و افزایش هوشیاری

رییس دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: مصرف قهوه باعث هوشیاری مغز و اعصاب می‌شود، خستگی عضلات و ماهیچه‌ها را برطرف می‌کند و اشتها را کاهش می‌دهد.

محمدحسن انتظاری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه بر اساس مطالعات انجام شده نوشیدن قهوه در اواسط روز ممکن است احتمال بی‌خوابی در شب را افزایش دهد، اظهار کرد: طبق نتایج بدست آمده کیفیت خواب افراد با مصرف بی‌رویه قهوه و مشتقات آن مانند نسکافه دچار مشکل می‌شود.

وی با بیان اینکه خواص و مضرات نسکافه تقریبا شبیه به خواص و مضرات قهوه است، افزود: نسکافه فواید بسیاری برای تمام گروه‌های سنی دارد، اما اگر در مصرف آن اعتدال رعایت نشود، مضراتی هم دارد.

رییس دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به مزیت‌های قهوه اشاره کرد و گفت: قهوه محرک است و هضم را آسان می‌کند، ادرارآور است و دردهای عصبی را درمان می‌کند، قهوه ضد عفونی کننده و ضد افسردگی است.

انتظاری تصریح کرد: البته بر اساس تحقیقات جدید مصرف زیاد قهوه سبب از بین رفتن مینای دندان‌ها می‌شود و توصیه آن است که نوشیدن قهوه به دو فنجان قهوه دم کرده یا سه فنجان قهوه فوری (نسکافه) در روز محدود شود.

وی با بیان اینکه مصرف قهوه و نسکافه در برخی افراد منجر به ریفلاکس معده می‌شود که در این حالت مصرف بیش از اندازه این نوشیدنی توصیه نمی‌شود، افزود: کافئین موجود در نسکافه بر ترشح اسید معده می‌افزاید.

رییس دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به شیوه درست مصرف این دسته از نوشیدنی‌ها، خاطر نشان کرد: مصرف درست و رعایت اعتدال در مصرف قهوه و نسکافه بسیار ضروری است؛ چراکه مصرف بیش از حد این نوشیدنی‌ها باعث افزایش کلسترول خون می‌شود که در این حالت احتمال سکته قلبی را نیز افزایش می‌دهد.

انتظاری اضافه کرد: مصرف قهوه باعث هوشیاری مغز و اعصاب می‌شود، خستگی عضلات و ماهیچه‌ها را برطرف می‌کند و اشتها را کاهش می‌دهد که این امر از بروز چاقی جلوگیری می‌کند.

عوارض اختلالات تیروئید مادر بر جنین
در طی سه ماه اول بارداری، جنین کاملأ وابسته به هورمونهای تیروئید مادر است که از جفت عبور نموده و به جنین می‌رسند.
تغذیه مناسب با میزان کافی ید که می تواند با مصرف انواع ماهیها، میگو و دیگر آبزیان و همچنین مقدار توصیه شده نمک یددار تصفیه تامین شود، ضامن سلامت جنین و مادر باردار است.

تغییرات عملکرد تیروئید در بارداری
بارداری طبیعی منجر به یکسری تغییرات فیزیولوژیک و هورمونی می شود که بر عملکرد تیروئید تأثیر میگذارند. بهمین دلیل تفسیر نتایج آزمایش تیروئید یک خانم حامله باید با دقت صورت پذیرد.

اندازه تیروئید نیز در یک بارداری طبیعی، بخصوص در مناطقی که ساکنین آن با کمبود ید روبرو هستند، ممکن است به انداره ۱۰ تا ۱۵ درصد بزرگ‌تر از حد طبیعی شود. اما معمولأ این بزرگی تیروئید در معاینه بیمار واضح نیست ولی گاهی ممکن است بصورت گواتر در ناحیه جلوی گردن مشاهده شود.

ارتباط عملکرد تیروئید مادر و جنین در دوران بارداری چگونه است؟
در طی سه ماه اول بارداری، جنین کاملأ وابسته به هورمونهای تیروئید مادر است که از جفت عبور نموده و به جنین می‌رسند. پس از پایان سه ماه اول بارداری غده تیروئید جنین فعالیت خود را شروع نموده و هورمون تیروئید تولید می‌کند. از این زمان تا پایان بارداری جنین برای تولید هورمون تیروئید نیاز به ید دراد که باید از طریق مادر به او برسد.

نکات مهم:
در خانم‌های بارداری که دچار بیماری کم کاری تیروئید بوده و یا مقادیر کافی ید دریافت نمی‌کنند، جنین آنها با خطر بروز بیماری کم کاری مادرزادی تیروئید و اختلال در رشد مغز و دستگاه عصبی روبرو هستند.

نیاز خانم‌های باردار به ید بیشتر از افراد غیر حامله و حدود ۲۰۰ میکرو گرم در روز است.

تغذیه مناسب با میزان کافی ید که می تواند با مصرف انواع ماهیها، میگو و دیگر آبزیان و همچنین مقدار توصیه شده نمک یددار تامین شود، ضامن سلامت جنین و مادر باردار است.

عوارض پرکاری تیرویید در دوران بارداری
– زایمان زودرس
– سقط خود بخود
– مرگ داخل رحمی جنین
– تولد نوزاد نارس
– تولد نوزاد با وزن کم
– نارسایی قلبی در مادر
– پره اکلامپسی (فشارخون بارداری و مسمومیت بارداری)
– بروز بیماری تیروئید در جنین و نوزاد
– بیماری قلبی در جنین و نوزاد

عوارض کم کاری تیروئید در دوران بارداری
– زایمان زودرس
– سقط (بخصوص در سه ماهه اول بارداری)
– جدا شدن زودرس جفت
– زجر جنین
– مرگ داخل رحمی جنین
– تولد نوزاد نارس
– تولد نوزاد با وزن کم
– پره اکلامپسی (فشارخون بارداری و مسمومیت بارداری)
– بروز بیماری تیروئید در جنین و نوزاد
– افزایش میزان سزارین
– بروز اختلالات شناختی و عصبی در جنین
– خونریزی پس از زایمان

درمان بموقع و مناسب بیماریهای تیروئیدی در دوران بارداری، از بروز کلیه عوارض پیشگیری می نماید.

با انجام غربال گری بیماری کم کاری مادرزادی تیروئید در روزهای ۳-۵ تولد، از عقب ماندگی ذهنی ناشی از این بیماری پیشگیری نمایید.